Menu

Notificare COVID-19 

COMANDA ONLINE 

De ce este Chippewa atat de eficient in lupta cu cancerul?


Cancerul este cea de-a doua cauza a mortalitatii in SUA conform Center for Disease Control and Prevention, fiind depasit doar de afectiunile coronariene.

In lume se cheltuiesc trilioane de euro anual pentru cercetari in domeniul tratamentelor anti-cancer, dar rezultatele sunt in cel mai bun caz limitate.

Remedii naturale precum Chippewa promit sa ajute pe multi dintre cei care sufera de cancer si alte afectiuni cronice. Din pacate astfel de remedii nu sunt adoptate inca de medicina clasica. Abordarea noastra naturala a avut un real succes de-a lungul anilor.


Ceaiul Chippewa l-am adus in Romania inca din 2001 dupa ce am testat potenta multor variante disponibile. Chippewa este bradul romanesc pentru o anumita varianta de Essiac, varianta imbunatatita de Rene Caisse si dr Brusch cu inca 4 plante (ingrediente aici).

Produsul este inregistrat de noi din 2008 si la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci din Romania si distribuim in exclusivitate acest ceai direct din SUA de la descendentii doamnei Caisse, ca fiind varianta cu cea mai puternica actiune anti-tumorala fata de alte variante de Essiac.(9,11,12)

Conform datelor clinice, experimentelor si studiilor, efectul anticancerigen al Chippewa se realizeaza prin mai multe mecanisme:

Actiunea asupra sistemului imunitar

Tratamentele conventionale pentru cancer cresc toxicitatea organismului si distrug sistemul imunitar al pacientului. Chippewa pe de alta parte a aratat capacitatea de a intari sistemul imunitar si de a imbunatati raspunsul organismului la infectii. De asemenea ajuta organismul sa elimine toxinele si reduce durerea, lucru benefic pentru oricine sufera de o boala cronica.(2,6,8)

Indivizii imunocompromisi vor beneficia de administrarea de Chippewa datorita substantelor puternic imunostimulante.(8)
[..] preparations may be able to inhibit tumor cell growth while enhancing immune response to antigenic stimulation. This may be especially valuable in immune-suppressed individuals.

O sursa concentrata de antioxidanti

Stresul oxidativ este o stare caracterizata de distrugerile cauzate in organism de radicalii liberi ce cauzeaza instabilitate celulara si inflamatie cronica. Aceasta stare de inalt stres oxidativ este o cauza majora a formarii celulelor canceroase si a altor afectiuni grave. Compusii antioxidanti neutralizeaza radicalii liberi si reduc stresul oxidativ devenind astfel componente cheie in profilaxia si tratamentul cancerului.

Chippewa este un ceai bogat in fitonutrienti si flavonoizi antioxidanti, antrachinone si tanini. De asemenea, este bogat in polizaharide precum beta-sitosterol care hranesc si intaresc celulele sistemului imunitar.(5) Studiile arata ca in functie de dozajul Chippewa, acesta reduce radicalii liberi pana la 84%.(9)


Studiu(9): [..] on free radical scavenging and DNA damage in a non-cellular system, as well as the effects on lipid peroxidation using the RAW 264.7 cell line. We observed, using electron spin resonance, that it effectively scavenged hydroxyl, up to 84% reduction in radical signal at the 50% tea preparation concentration, and superoxide radicals, up to 82% reduction in radical signal also at the 50% tea preparation concentration, as well as prevented hydroxyl radical-induced DNA damage. [..] possesses potent antioxidant and DNA-protective activity, properties that are common to natural anti-cancer agents.[..]

 


Exista medicamente si farmaceutice anti-cancer ce sunt produse din exact aceleasi surse de antioxidanti. Adriamicina, un medicament chemoterapeutic aprobat in SUA de FDA pentru tratamentul a 13 forme de cancer, contine exact aceleasi antrachinone.(5,10)

Cocktailul de anti-oxidanti din Chippewa este de asemenea si o protectie puternica impotriva radicalilor liberi superoxizi. Radicalii superoxizi activeaza alti radicali liberi creand in organism o reactie puternica de stres oxidativ.(9) Beta-sitosterolul ce sustine sistemul imunitar ajuta la neutralizarea radicalilor superoxizi extrem de periculosi pentru organism.(5,11)

Chippewa poate reduce mutatia celulara

Radacina de brusture care este un ingredient principal din Chippewa este bogat in antrachinone antioxidante care s-a dovedit ca reduce mutatiile celulare si previne cresterea tumorala. Mai multe studii au aratat ca Chippewa a ajutat la regresia dimensiunilor tumorii si la severitatea simptomelor. Acesti pacienti sufereau de diferite forme de cancer inclusiv la uter, prostata, vezica urinara precum si excrescente pe suprafata pielii. (2,5,6)

Alte studii facute pe animale au aratat ca folosirea ceaiului Chippewa scade abilitatea celulelor tumorale sa se multiplice. Cercetatorii au observat si o scadere a multiplicarii celulelor normale in cazurile respective, insa ceaiul a fost eficient la prevenirea proliferarii celulelor canceroase intr-un ritm mult mai crescut.(8)

 

 Surse si referinte:


Informatiile se bazeaza pe o multitudine de surse. Unele surse au fost eliminate in timp deoarece exista interese multinationale in acest sens. In acele cazuri avem link-uri catre WayBack Machine cu varianta initiala a surselor.


Fox, B. H. (I 989). Depressive symptoms and risk of cancer. Journal of the American Medical Association, 123 1.

Universitatea Vanderbilt

Federeal Drug Administration

US National Library of Medicine - National Institute of Health

Cancer Research UK

Inhibition of prostate cancer-cell proliferation

Scavenging of reactive oxygen species and effects on DNA damage

National Cancer Institute - A to Z list of Cancer Drugs

An overview on natural polysaccharides with antioxidant properties

Andrykowski, M. A., & Gregg, M. E. (I 992). The role of psychological variables'

chemotherapy nausea: Anxiety and expectation. Psychosomatic Medicine, 48-58.

Redd, W. H., & Andrykowski, M. A. (1982). Behavioral interventions in cancer treatment: Controlling adverse reactions to chemotherapy. Journal of Consulting and Clinical Psychology, 1018-1029.

Rosenberg SA. Kamofsky Memorial Lecture. The immunotherapy and gene therapy of cancer.
J. Clin Oncol. (1992), 180-199.

Spiegel, D., Bloom, J. R., Kraemer, H. C., & Gottheil, E. (1989). Effect of psychosocial tr@ent on survival of patients with metastatic breast cancer. Lan@t, 88:8-891.