Menu

NasturelNasturelul este o sursa naturala bogata in phenylethylisothiocyanate (PEITC), care ii da plantei gustul piperat distinctiv.

Studii stiintifice au aratat ca PEITC poate distruge celulele canceroase si poate preveni agentii ce produc cancer sa fie metabolizati in carcinogeni si stimuleaza activitatea enzimatica implicata in detoxifierea (eliminarea) carcinogenilor.

In anii 1990, teste ce includeau adminsitrarea de nasturel la fumatori a demonstrat ca fumatorii care consumau cate 50 grame de nasturel la fiecare masa erau protejati de o substanta carcinogena foarte puternica (NKK) asociata cu tutunul si care cauzeaza cancer pulmonar.

Nasturelul contine de asemenea methylsulphinylalkyl glucosinolate, un precursor al mai multor methylsulphinylalkyl isothiocyanate (MEITC) – cel mai des intalnite in broccoli si varza de Bruxelles si impreuna acesti compusi formeaza o arma mult mai puternica impotriva cancerului.